7 Ekim 2012 Pazar

sebzeli kremalı tavuklu strudel

öğlen yemeği daveti için hazırladığım ana yemek pek bir sükse yaptı ve çok beğenildi bu kadarını ummamıştım:) akşam yemeğiniz için değişik tarif arıyorsanız tavuklu strudeli  deneyebilirsiniz.. Bu ölçülerle 6 kişilik porsiyonlar çıkıyor istediğiniz şekilde ölçülerle oynayabilirsniz.. Birde iç harcını akşamdan hazırlayıp soğuyunca buzdolabına kaldırdım ertesi gün yemeğe yarım saat kala fırına sürdüm..
malzemeler
yarım paket baklava yufkası (250 gr)
yarım kilo tavuk göğsü
2 tane körpe pırasa
1 tane havuç
1 küçük dilim beyaz lahana
1 kutu krema (200ml)
3 ym kaşığı zeytinyağ
rendelenmiş kaşar yada dil peyniri
çok az köri
karabiber
tuz
hazırlanışı
Tavukları küçük doğrayın yıkayın tavaya alıp suyunu çekene kadar kavurun. Havucu jülyen (kibrit çöpü) doğrayın zeytinyağıyla beraber tavaya alın bir iki defa  çevirin.Lahanayı ve pırasayı ince kıyın tavaya ekleyin biraz soteleyin. Baharatları, tuzu ve kremayı ekleyip kremayı çektirene kadar pişirin. (tavanın dibinde bir iki kaşık kalana kadar)


Baklavalık yufkayı iki kat olarak serin uç kısmına soğumuş içi koyun, üzerine rende kaşar peyniri serpin ve sarın.
Fırın kağıdı serili tepsiye dizin. Üzerine fırçayla zeytinyağ sürün. 200C fırında pişirin.
Ekstra sos hazırlama gereği görmedim. Arzu ederseniz 200 ml kremaya 1 tatlı kaşığı nişasta koyup karıştırın. Biraz da rende kaşar ekleyerek peynir eriyene kadar pişirip servis yapın.

sebzeli, kremalı tavuklu strudel

14 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım bu harika lezzet beğenilmezmi
ellerine sağlık sevgiler...

anneanneninemekleri dedi ki...

Nefis görünüyor ellerine sağlık,sevgiler

LEZZETİKRAM dedi ki...

harika olmuş ellerine sağlık :)

nergis mevsimi dedi ki...

Eline sağlık.Baklava yufkasını ben de çok kullanıyorum ama böylesini hiç denememiştim.Misafir menüleri için gerçekten güzel bir tarif olmuş.Sevgiler.

demetleyemek dedi ki...

muhteşem gözüküyor ellerinize sağlık, ayrıca döndüğünüze sevindim, hoşçakalın.

*mehtap dedi ki...

nefis görünüyor,beğenilmez mi...

Deniz dedi ki...

Çıtır çıtır dışı, harika görünüyor. Ellerinize sağlık.

Arzu Göncü Hangül dedi ki...

çok güzellll görünüyor..ellerinize sağlık..kesinlikle denicem..sevgiler

Mutfak Dili dedi ki...

Canim eline saglik olsun.. Harika olmus.. Resim bir tabne al diyor ama ekran izin verse.. :)

Egeden Tarifler dedi ki...

Sükse yapması cok normal harika görünüyor :)

Unknown dedi ki...

Bu ne güzel bir görüntü böyle
ellerine saglik
:-))

Sonu garanti tarifler dedi ki...

çok güzel görünüyor.ellerine sağlık,sevgiler,selamlar..

Adsız dedi ki...

Ellerinize sağlık Tuz miktarı ne kadar tam olarak öğrenebilirmiyim?

yemekbiraşk dedi ki...

tuz miktarı için sizi yanlış yönlendirmek istemem. çok değişken bir şey çünkü, mesela ben yemekleri tuzlu severim nekadar sağlıklı olmasada:) bu ölçüde olan yemeğe 1 çay kaşığı koyabilirsiniz tuzu az gelirse yerkende eklenebilir. Tuzu fazla olursa fiyasko olur.. kendi damak tadınıza göre ayarlamaızda yarar var. Az miktar eklersiniz. yufkaya sarmadan önce tadına bakar ona göre tekrar eklersiniz.. sevgilerimle..

Special design for Yemek Bir Aşk by GeCe