26 Aralık 2014 Cuma

seritli burma acma



Yusra'nın bahar sofrasından guzel bir tarif var bugun blogumuz da.. Becerikli arkadaşım her zaman ki gibi çok özenmişti sofasına, özenli sofraların başında tatlı muhabbetlerin tadına da doyum olmuyor..

şeritli burma çörek yada açma

Denenesi ve yapılası bir tarif sofra da kendini gösteriyor. Bizim gibi tadının yanı sıra görüntüsüne de önem veren hanımlar için..

2 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 tane yumurta (1 tanesinin sarısını üzerine sürmek için ayırıyoruz)
1,5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşıgı tuz
aldığı kadar un (takribi 6 silme su bardağı kadar)
1 pk yaş maya
ayrıca yarım pk tereyağ

Un hariç tüm malzemeyi karıştırın. Unu azar azar ekleyerek yumuşak ele yapışmayan hamur hazırlayın. 1 saat hamuru dinlendirip mayalandırın.

Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp oval acın. Uzunlamasına yarım cm. genişliğinde şeritler kesin ama şeritleri uç kesimden koparmayın. Ovalın içinde ayrılmadan şeritler kalacak. 1 tatlı kaşıgı kadar yumuşak tereyağını üzerine sürün. Bu aşamadan sonra üzerine istediğiniz malzemeyi serpebilirsiniz yada sade kalabilir.

(tahin ceviz karışımı
zeytin ezmesi yada parçaları
peynir kırıkları
acuka vs)

Yine uç kısımdan başlayarak verevlemesine sigara böreği sarar gibi hamur sarın. Kendi etrafında döndürerek yuvarlayın. Dışarıda kalan ucu pişerken açılmaması için altına sıkıştırın.

Fırın kagıdı serili yada yağladığınız tepsiye aralıklarla dizin. Üzerine ayırdığınız yumurta sarısına 1 yemek kaşığı sıvıyağ 1 yemek kaşığı yoğurdu çırparak sürün. Susam, çörek otu serpin bu şekilde yarım saat daha mayalandırın. 200C de ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

Special design for Yemek Bir Aşk by GeCe