12 Ocak 2015 Pazartesi

apero yapalim mi?


Cok yaygin olmasa da aperolu|(kokteyl) sofralarda misafir agirlamayi seviyorum  Ozellikle calisirken arkadaslarimizi agirlamak isteriz ama maalesef vaktimiz olmaz uzun uzun hazirlanmaya Olur ya bu tarz masa kurmak isterseniz bir iki fikir vermek icin yayimliyorum

somonlu wrapslar

hic vakit almayan bu atistirmaligi 1-2 dakika icinde hazirlayabilirsiniz

kisi sayiniza gore malzeme

2 tane hazir durum yufkasi
krem peynir
roka 
somon fume
kornison tursu
karabiber

Yufkanin uzerine krem peyniri surun uc kismina sira seklinde roka dogranmis kornison tursu ve somonu koyup sikica rulo yapin Lokmalik olarak keskin bicakla kesip servis tabagina alin

domatesli toz permesanli ekmekcikler

1/2 baget ekmek
1 tane domates
bir kac yaprak maydanoz
karabiber
toz permesan

Ekmegi verev dilimleyin Domatesin kabugunu soyup minik dograyin maydanozu ince kiyin karabiber ve tuzla tatlandirin

Ekmek diliminin uzerine paylastirip permesan serpin


Yine hic vakit almayan ama yemesi zevkli bir sunumumuz var antipasti tabagimiz

1 kucuk kavanoz beybi mantar
suyunu suzun 1-2 yemek kasigi zeytinyaginda tuz ve karabiber ekleyerek soteleyin

cekirdeksiz yesil zeytin yikayin biraz zeytinyagi ile karistirin

kalamata zeytin yikayip zeytinyagi ile karistirin

kuru dometesi vakte gore sicak suda bekletin suzun zeytninyagi ile karistirin

Hepsini servis tabagina yerlestirin Bu tabagi istediginiz sekilde zenginlestirebilirsiniz ayrica ortasinda arpacik sogan tursusu var

ton balik muss

Avakodoyla beraber kanepe olarak dusundum ama olur ya hepsi yenmez kalir o zamanda ekmekler yumusayacak ve hic yenmez diyerek ekmek dilimlerini ve ustlerini ayri sundum kisi kendisi surerek yedi Boylesi galiba daha hos oldu

1 kutu yagsiz ton baligi
yarim limonun suyu
karabiber
bir tutam dereotu
3 yemek kasigi mayonez

Tum malzemeyi rondoya koyup cekin servis tabagina alip uzerine kapari serpin


gorgonzala peynirli avakado ezmesi

Yine kanepe olarak tasarladigim ama ayri sundugum ezmem meze olarak da cok rahat sunabilirsiniz

100-200 gr kadar gorgonzala yada rokfor peyniri 
1 tane avakado
1 tane kucuk domates
1 tane kucuk kuru sogan
2 yemek kasigi zeytinyagi
1 dis sarimsak
karabiber
tuz

Tum malzemeyi rondoya alin ve cekin Ister ekmek uzeri kanepe olarak ister ayri ayri servis yapin




Etsiz yalanci cig kofte

Robata 1 su bardagi ince bulguru koyun uzerine kadar kaynatilmis sicak sudan koyun ve suyu cekmesini bekleyin 1-2 dk da cekecektir
1 tane kurusogani temizleyip icine ekleyin
1 ym kasigi aci biber salcasi
1 yemek kasigi domates salcasi
1 tane domates
3-4 yemek kasigi zeytinyagi
tuz
karabiber
kimyon
nane
evde varsa cig kofte baharati 
kirmizi toz biber
zerdecal 
hepsini ekelyip robotu calistirin bir kac dakika bulguru cekin/ Servis tabagina ceviz kadar koparip sikarak yerlestirin yesillikle servis yapin

somon sogus

Bebe rokanin uzerine somonlari kopartarak yerlestirin arzuya gore limonla susleyin


Bu tarz sofralarda mutlaka peynir tabagi bulundurun Istediginiz tipte ve miktarda peynir tabagini zevkinize gore hazirlayip masanin en goz alan yerine yerlestirin/

Ben ayrica sicak ikram icin kucuk hazirlanmis kordonblue ikram ettim kokteyl kofte bu tarz masalara cok yakisiyor yada cop sis tarzi kuzu/tavuk sis veya karides sis de olur Tercihinize bagli/

Special design for Yemek Bir Aşk by GeCe