10 Ocak 2015 Cumartesi

kıymalı biber dolma


kıymalı biber dolma

Aslında sebzeleri mevsiminde tüketmek taraftarıyım ama bu düşüncemi poşetin içinde  muhtesem yeşiliyle beni al diye neredeyse bağıran dolmalık biberler bozdu. Ve ocak ayında biber dolma yedik ama gerçekten yaz biberi gibiydi :)
Paketinde yarım kiloluk halindeydi bu bile bize fazla oldu miktarı siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz çünkü pirinç ölçüsünü bibere göre ayarladığımızdan sorun yok.. Her bibere  bir yemek kaşığı pirinç koyuyoruz. Benimkiler biraz büyük olduğundan her bir bibere iki yemek kaşığı ölçüsü kullandım..


biber sayısına göre 1 yemek kaşığı dolusu pirinç
2 tane kuru soğan
1 tane domates
1 yemek kaşığı salça
250 gr kıyma
2 yemek kaşığı zeytinyağı 
1 yemek kaşığı kuru nane
karabiber
tuz

Soğanları temizleyip oldukca küçük dograyın. Pirinci bir kaç defa nişastası gidene kadar yıkayıp soğana ekleyin. Domatesin kabuğunu soyup minik doğrayın. Tüm malzemeleri ekleyip   1/2 çay bardağı su koyup harcı çok iyi karıştırın.

Dolmalık biberleri saplarını çıkarın iç dış yıkayın. İçlerini hazırladınız harçla doldurup pirinçler pişerken taşmaması için üstten biraz boşluk bırakın. Biber saplarından yada domatesten kapak yapıp ağızlarını kapatın. Tencereye dizin. Üzerine 1 yemek kaşığı salçayla suyu çözdürün, 2 yemek kaşığı zeytinyağ ekleyip karıştırın ve biberlerin üzerine gezdirin. Damak tadınıza göre tuzunu ekleyin.
Biberlerin yarı beline kadar sıcak su ekleyin su kaynadıktan sonra ocagı orta ateşe alıp pişirin.
afiyetle..  

Special design for Yemek Bir Aşk by GeCe